x

TUSEN BITAR
Växjö Teater
D. 2016.01.10 Kl. 19:30

Nu förlängs hyllningsturnén ”Tusen bitar”. Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg som spelade med Globetrotters och Björn Afzelius i 15 år. Hyllningsturnén har blivit en stor publiksuccé runt om i hela landet och spelats för fullsatta konserthus!

- Vi har fått ett fantastiskt gensvar sedan turnépremiären i fjol det har varit fantastiska konserter. Det blir med mycket musik, anekdoter och film fyllt med Björns musik. Under mina 15 år på turné kom vi varandra nära och Björn kommer att vara högst närvarande, både i sina sånger och med film på turnén, berättar initiativ tagaren, Olle Nyberg.

Med sånger som ”Sång till friheten”, ”Tusen bitar”, ”Juanita”, ”Exil” och ”Feberdansen” blev Björn Afzelius den tveklöst mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som nådde ut bredare än någon annan ”proggare” genom att skriva sånger som även dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, toppattraktion på Roskildefestivalen och otaliga turnéer var bevis på framgångarna innan cancern i början av 1999 tog hans liv redan som 52-åring.

Bandet består idag av Göran ”Guran” Blomgren (sång och gitarr), Micke Nord (gitarr och sång), Mats ”Mackan” Englund (bas och sång) och Globetrotters original medlemmar Olle Nyberg (klaviatur) och Per Melin (trummor).

Konserten varar ca 1,5 timme, ingen paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.