x

Erik Lundin Live @ Trägårn Uddevalla
Trägårn Uddevalla
D. 2016.01.07 Kl. 22:00

Vi ger er en av Sveriges mest prisbelönta rappare, en komet, en ordkonstnär: Erik Lundin.

Med låtar som Annie Lööf och Suedi har Erik Lundin skapat sig ett namn på hiphop scenen. Vi på trägårn är oerhört stolta över att välkomna den mäktigaste suedin vi känner till: Erik Lundin.

22-02

+18 år leg.

Erik Lundin

Vem ÄR Erik Lundin? På vilka villkor får man vara Erik Lundin? Hur ser en Erik Lundin ut? Är han en suedi? Hur kan en suedi vara zingi?

Att vara Erik Lundin är inget lätt jobb. När mängden melanin i huden rimmar illa med namnet i passet blir frågorna många, blickarna långa och till slut är sparken bakåt lika hård som oundviklig.

Att vara Erik Lundin är en fröjd. Att med vass tunga stapla hatare som nyklippt gräs, att vara en av de bästa därute och Västerorts sämst bevarade hemlis. Att vara Erik Lundin är ett gissel. När den missbrukande/knarkande brorsan snor dina Annie Lööfs för att hålet i hans själ suger efter att matas, och härute kommer inget gratis. Att vara Erik Lundin är trippla heltidsjobb. Vissa dagar är man på kundtjänst, andra jagar man kunder, ibland på ett smutsigt lager ibland i en araba cruisande på Kymlingelänken – rusande mot horisonten, där regnbågen och betongen slutar, där drömmarna finns.

Rapparen Erik Lundin är född och uppvuxen i Stockholms nordvästra förorter. Hans berättelse är precis så unik och precis så likadan som många andra därifrån. Det är en berättelse om hur en omgivning formar unga män till att stå på kanten eller sopas under mattan. När pengar sinar, droger skördar familjemedlemmar och ordet ”neger” används lika ofta som ditt förnamn gör du allt för att stå ut. För att stå ut. Erik Lundins berättelser tar oss in i härvan av identitet, ekonomi, kamp och strävan som är en ung svart mans liv i samtidens Sverige.

Det är en irrgång mellan sovande terrorceller, brutna löften, frånvarande föräldrar, andliga kriser, galna fester och den obevekliga viljan att göra sin röst hörd. Viljan att muta in sin plats på jorden som en Erik Lundin, och inte som den främling man förutsätts vara.

Epn ”Suedi” som bland annat innehåller den hajpade singeln ”Annie Lööf” släpptes den 6 November 2015 och har hyllats av kritiker och fans. Erik Lundin har verkligen fått Sverige på fall med det här släppet.