x

Stockholms Läns Blåsarsymfoniker
Artipelags Artbox
D. 2016.29.06 Kl. 20:00

Blåsarsymfonikerna har utvecklats från en musikkår i SL:s regi – under namnet Stockholms Spårvägsmäns Musikkår – till en modern, djärv och nyskapande ensemble som nu är inne på sitt 110:e år. Orkestern har etablerat sig som en av Nordens ledande blåsarensembler med växande internationellt renommé. Det är en nyfiken orkester som utmärker sig för sin stora genrebredd, sina gränsöverskridande samarbeten och ovanligt jämställda programpolitik.

 

För andra året i rad arrangerar vi på Artipelag sommarkonserter.  Sex onsdagar, med start den 29 juni, kommer vi bjuda på ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik. Vill man kombinera den andliga spisen med en middag i Artipelag Restaurang så erbjuds en vällagad specialmeny. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Staffan Mårtensson, som är soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet och konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar. 

Kom hit och njut av pianogiganten Roland Pöntinen, den suveräne jazzkatten Peter Asplund, ryskt och romantiskt med Maria Fontosh och Love Derwinger, halsbrytande sång och cello med Katarina och Svante Henryson och möt vår nästa sångstjärna Kristin Amparo med Joel Lyssarides trio.