x

Roland Pöntinen
Artipelags Artbox
D. 2016.06.07 Kl. 20:00

Erkända pianisten Roland Pöntinen spelar några av sina absoluta favoriter – Chopin, Liszt, Debussy, Ravel och Albéniz. Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna och har sedan dess framträtt med betydande orkestrar över hela världen. Han har samarbetat med dirigenter som Esa Pekka Salonen, Leif Segerstam och Jevgenij Svetlanov, för att nämna några. 2001 valdes han in som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien och erhöll samma år den kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärlig gärning.

 

För andra året i rad arrangerar vi på Artipelag sommarkonserter.  Sex onsdagar, med start den 29 juni, kommer vi bjuda på ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik. Vill man kombinera den andliga spisen med en middag i Artipelag Restaurang så erbjuds en vällagad specialmeny. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Staffan Mårtensson, som är soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet och konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar. Staffan Mårtensson har valt ut några av Sveriges främsta artister inom jazz och klassiskt, och dirigerar själv invigningskonserten.

Kom hit och njut av Mozart med Blåsarsymfonikerna, den suveräne jazzkatten Peter Asplund, ryskt och romantiskt med Maria Fontosh och Love Derwinger, halsbrytande sång och cello med Katarina och Svante Henryson och möt vår nästa sångstjärna Kristin Amparo med Joel Lyssarides trio.