x

Peter Asplund Aspiration
Artipelags Artbox
D. 2016.13.07 Kl. 20:00

Trumpetaren och numer även jazzvokalisten Peter Asplund besöker för första gången Artipelag. Under de senaste åren har han utvecklat en akt där hans, för publiken redan kända trumpetspel, blandas med jazzsång och underhållande monologer. Denna moderna jazzakt innehåller musik hämtad ur den amerikanska sångboken, varvat med nyskriven musik. Som vanligt finns Hans Andersson (bas) och Johan Löfcrantz Ramsay (trummor) med vid Asplunds sida och för kvällen gästas gruppen av världspianisten Claes Crona.

För andra året i rad arrangerar vi på Artipelag sommarkonserter.  Sex onsdagar, med start den 29 juni, kommer vi bjuda på ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik. Vill man kombinera den andliga spisen med en middag i Artipelag Restaurang så erbjuds en vällagad specialmeny. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Staffan Mårtensson, som är soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet och konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar. Staffan Mårtensson har valt ut några av Sveriges främsta artister inom jazz och klassiskt, och dirigerar själv invigningskonserten.

Kom hit och njut av Mozart med Blåsarsymfonikerna, pianogiganten Roland Pöntinen, ryskt och romantiskt med Maria Fontosh och Love Derwinger, halsbrytande sång och cello med Katarina och Svante Henryson och möt vår nästa sångstjärna Kristin Amparo med Joel Lyssarides trio.