x

Katarina Och Svante Henryson
Artipelags Artbox
D. 2016.27.07 Kl. 20:00

För andra året i rad arrangerar vi på Artipelag sommarkonserter.  Sex onsdagar, med start den 29 juni, kommer vi bjuda på ett varierat program med fokus på jazz och klassisk musik.

Vill man kombinera den andliga spisen med en middag i Artipelag Restaurang så erbjuds en vällagad specialmeny.

Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Staffan Mårtensson, som är soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet och konstnärlig ledare för Östergötlands musikdagar.

 

Staffan Mårtensson har valt ut några av Sveriges främsta artister inom jazz och klassiskt, och dirigerar själv invigningskonserten.

 

Kom hit och njut av Mozart med Blåsarsymfonikerna, pianogiganten Roland Pöntinen, den suveräne jazzkatten Peter Asplund, ryskt och romantiskt med Maria Fontosh och Love Derwinger, halsbrytande sång och cello med Katarina och Svante Henryson och möt vår nästa sångstjärna Kristin Amparo med Joel Lyssarides trio.

 

Katarina och Svante Henryson

Sång och cello – JAZZ & pop

”Vår duo började som en ren familjeangelägenhet. Vid dop och bröllop, vid födelsedagar och begravningar. Familjerna samlas, det är lite högtidligt, och sången och musiken är helt central. Att släkten i oss två har sin egen sångerska och sin egen cellist är ju kul, och att vi dessutom är gifta med varandra ger en extra dimension.