x

FRANS & PEG
Flustrets Trädgård
D. 2016.29.07 Kl. 18:00


På allmän begäran sänker vi åldersgränsen på konserten med Frans & Peg till 7 år och välkomnar därmed även deras yngre fans till konserten i Flustrets Trädgård fredagen den 29 juli.Frans, högaktuell med ”If I Were Sorry”, Sveriges bidrag i Eurovision, kommer till Uppsala och Flustrets Trädgård fredag den 29 juli. Med sig har han Peg Parnevik, även hon högaktuell med singeln ”Ain’t No Saint” och medverkan i succéserien Parneviks.Det är 7-årsgräns på konserten.Om Frans

Frans Jeppsson Wall slog ned som en bomb som 7-åring med sin hyllningslåt till Zlatan Ibrahimovic inför fotbolls-VM 2006. Låten ”Who´s Da Man” blev ett fenomen och Frans blev ”Zlatan-Frans” med hela svenska folket.

I år, 10 år efter hyllningssuccén, gjorde Frans en storartad comeback i Melodifestivalen med låten ”If I Were Sorry”. Segern där innebar att han har fått den stora äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Globen. Som sjuttonåring gjorde Frans därmed Carola sällskap i att vara den yngsta tävlande som någonsin varit med och vunnit Melodifestivalen.

Frans medverkan i Melodifestivalen har på kort tid fått hela Sverige att engagera sig och det råder Fransfeber från norr till söder! ”If I Were Sorry” har på rekordsnabb tid streamat över 8,6 miljoner gånger och med råge passerat platinanivå. Låten placerade sig som #1 på svenska Spotifylistan redan dagen efter release, en förstaplats som Frans haft stadigt grepp om ända sedan dess. Dagen efter Melodifestivalfinalen streamades låten hela 679 917 gånger och har därmed slagit rekord i flest antal streams på Spotify under en dag i Sverige.Om Peg

Det är få som har missat Peg Parnevik det senaste året – hon flög in som en frisk fläkt i våra TV-rutor i det hyllade och Kristallenbelönade Parneviks förra året. I programmet har vi fått en inblick i den energiska, öppna och kärleksfulla familjen Parnevik, med en salig blandning av gäster i deras hem i Florida.

Nu är det dags för Peg att stiga fram som artist. Debutsingeln Ain’t No Saint släpptes tidigare i vår och sedan låten har den fullkomligt tagit över topplisteplaceringar – bl. a. klev den in på både den svenska och globala Top 50 Viral-listan som nr 2 på Spotify.

Peg har skrivit texter, sjungit och dansat sedan barnsben och Ain’t No Saint har hon skrivit tillsammans med Josefin Glenmark och Erik Lewander. Både Josefin och Peg kommer från etablerade familjer i nöjes- och sportbranschen som har en lång historia tillsammans. Josefins mamma är Ann–Louise Hanson, som har jobbat tillsammans med komikern Bosse Parnevik som är Pegs farfar och förälder till Jesper Parnevik.

Peg beskriver själv sin musik som en blandning av pop, country och R&B och såhär kommenterar hon sitt singelsläpp:

”Jag ville göra musik som är en bra blandning av girl power, lite R&B och pop. Ain’t No Saint är låten som man lyssnar på när man vill känna sig lite extra stark, låten man skriker till i bilen med rutorna nere och volymen upp..’cause I’m not gonna lose my head this time”