x
KRISTOFER ÅSTRÖM

KRISTOFER ÅSTRÖM
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2016.04.11 Kl. 19:30

Det är 13 år sedan Kristofer Åström senast spelade i Luleå med band. Fredag den 4 november kommer han tillsammans med sina eminenta musiker till Kulturens hus och gör en exklusiv spelning i Lilla salen.

Genom åren har Kristofer Åström byggt upp ett imponerande musikaliskt arv där han hunnit släppa åtta album och några minialbum. Senaste släppet var Pipe Dream, en EP med fyra nya låtar som gavs ut i mars. Allt från punk, indierock till country och singer-songwritersound ryms på skivorna och den röda tråden är den ofta melankoliska känslan och texternas framträdande roll.

Åströms musikaliska bana började i början av 1990-talet som gitarrist, sångare och låtskrivare i bandet Fireside. Bandet turnerade flitigt i både Europa och USA, signades av stjärnproducenten Rick Rubin och hans bolag American Recordings som även släppte Johnny Cash sista album.

Med albumet Go, Went, Gone som gavs ut 1998 solodebuterade Kristofer Åström och den större uppmärksamheten som soloartist kom med det grammisnominerade albumet Nothern Blues från 2001 som innehöll låten All Lovers Hell. 2010 vann han priset i kategorin årets singer-songwriter för albumet Sinkadus på Manifestgalan. Han har även producerat samt varit låtskrivare åt flertalet artister.

Genom ärlig och kompromisslös musik har Åström satt sin prägel på den svenska indiescenen och blivit en av Sveriges mest älskade singer/songwriters. Missa inte denna speciella kväll med Kristofer Åström och hans band på Kulturens hus, fredag den 4 november.

Längd: Mer info kommer
Arrangör: Kulturens hus