x
Wintergatan

Wintergatan
Gävle Konserthus
D. 2016.29.10 Kl. 21:00

Instrumentalbandet Wintergatan har länge facinerat med sin unika musik. De gjorde viral succé med Marble Machine - en konstruktion som spelar elbas, vibrafon och trummor med hjälp av 2 000 metallkulor - när en video med maskinen släpptes och klippet har setts över 16 miljoner gånger. Vi är glada att välkomna dem till KAKEL i Gävle Konserthus

Martin Molin, Evelina Hägglund, David Zandén och Marcus Sjöberg i Wintergatan växte upp i fyra olika svenska småstäder, med det gemensamt att ingenting hände där om du inte gjorde det själv. Så de gjorde musik i sina egna små solsystem tills de möttes i Wintergatan. Och Wintergatan gör, bokstavligt talat, saker.

Redan på debutsingeln Sommarfågel figurerade en hemmabyggd music box men ändå var ingen riktigt redo för det Martin snickrade ihop mellan november 2014 och januari 2016. Men Wintergatans automatiska musikintstrument Marble Machine, med tillhörande singel och video, klockade in över tio miljoner visningar på youtube de första tre dagarna så nu vet hela världen vilka Wintergatan är.

Då det är trassligt att frakta saker med tusentals rörliga delar får Marble Machine tyvärr stanna hemma den här gången men Wintergatans musik, med väldigt många rörliga delar den också, står sig väl ändå.

Wintergatan debuterade 2012 med singeln Sommarfågel. Det självbetitlade debutalbumet kom året efter och följdes av 18 månaders turnerande innan arbetet med Marble Machine påbörjades.

Åldersgräns 18 år. Från 13 år i sällskap av egen förälder eller annan vuxen vårdnadshavare.

http://www.wintergatan.net/#/news

Längd ca 75 min
Arrangör: Gävle Konserthus