x
Pernilla Andersson

Pernilla Andersson
East West
D. 2016.20.08 Kl. 21:30


"Begåvat, vackert och imponerande musikaliskt bygger Pernilla Andersson atmosfärisk 70-talsproduktion som utan tvekan är något av det allra bästa hon har gjort hittills." - AftonbladetTiggrinnan är Pernilla Anderssons nionde studioalbum, hon har i vanlig ordning skrivit, producerat, arrangerat och mixat musiken själv.Nya albumet ”Tiggrinnan” (ja, det ska vara med två ‘g’) är en historia om att förlora och förlora sig, om uppbrott, längtan och den hjälplöshet som infinner sig då närstående sakta försvinner från en i en sjukdom. Den berättar om styrka och svaghet, om styrka som växer ur svaghet – i varje Tiger finns en Tiggare om man pressar riktigt hårt – en styrka som kommer ur insikten om att sorg måste konfronteras, så att rädslan inte vinner.

Men. Den berättar också om när koltrasten sjunger en sång om nåt nytt… Om att orka börja om, gång på gång.Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”årets kompositör” och ”årets artist”, ett av George Martin personligen utdelat producentpris (”The Sir George Martin Award”) samt medverkan med låten ”Mitt Guld” i årets melodifestival, är hon nu tillbaka med det mest känslosamma album hon gjort.

– Jag har skrivit den till mig själv, för att plocka upp, trösta och reda ut mig. Att andra ska tycka något om den känns nästan konstigt, den är min högst privata skiva, som tagit mig igenom en svår period i livet, säger hon.I sommar ger Pernilla sig ut på vägarna med sin långväga följeslagare, sedan 21 år, gitarristen Fredrik Rönnqvist.