x

Anders Miolin
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2016.09.10 Kl. 16:00

En av de mest respekterade och beundrade solistprofilerna på den internationella klassiska gitarrscenen är svenske Anders Miolin. För första gången får vi nu möta honom vid Uppsala Internationella Gitarrfestival.
Redan som femtonåring antogs Anders Miolin vid musikkonservatoriet i Köpenhamn och han fortsatte senare sina studier för legendariske Per-Olof Johnson i Malmö och Oscar Ghilia i Basel. Idag är han själv professor i gitarrspel vid University of Arts i Zurich och ger både konserter och master classes över hela världen. Han har genom åren fått motta en rad prestigefulla priser och utmärkelser från både svenska Kungliga Musikaliska Akademien och danska Sonning Foundation.
Anders Miolins konserter får ofta stort genomslag genom sin annorlunda och innovativa repertoar. Det gäller även för hans cd-inspelningar, hittills sju till antalet på det internationellt ansedda bolaget BIS. Tillsammans med den schweiziske gitarrbyggaren Ermanno Chiavi har Anders Miolin också konstruerat en 13-strängad gitarr kallad ”Chiavi-Miolin”, som han också kommer att använda vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Han ska bland annat uruppföra ett nyskrivet stycke av den schweiziske tonsättaren Andreas Pflüger: Ett drömspel för 13-strängad gitarr och stråkorkester, inspirerat av August Strindbergs pjäs.
Läs mer om det spännande festivalprogrammet 6-9 oktober
www.uppsalagitarrfestival.se


Konsertlängd: Cirka 60 minuter

Arrangör: Uppsala Internationella Gitarrfestival

www.uppsalagitarrfestival.se