x
Wintergatan

Wintergatan
Uppsala Konsert & Kongress Sal B
D. 2016.22.10 Kl. 20:00

Wintergatan

Det är nu fyra år sedan Wintergatan släppte sin första låt Sommarfågel och gav oss en första dos av deras skimrande sound. Efter skivsläpp och ett intensivt turnerande fick Wintergatans grundare (tillika totalgeni och tidigare medlem i Detektivbyrån) Martin Molin en idé. Han skulle bygga en Marble Machine, en maskin som drivs av metallkulor, den skulle gå att programmera och den skulle spela musik. Wintergatan har byggt flera instrument tidigare, men The Marble Machine är det mest ambitiösa och utmanande någonsin. Det tog fjorton månader att få maskinen klar. Tre dagar efter att de släppt videon till The Marble Machine hade den över 10 miljoner visningar på Youtube.

Och det är inte så konstigt att Wintergatan väcker vår nyfikenhet. Deras förmåga att väva ihop vackert utmejslade melodier och tunga beats med innovativa tekniska lösningar, fantastiskt hantverk och extrem kreativitet är näst intill omöjligt att värja sig emot. Likaså deras låtar, som trots frånvaron av text ändå berättar så tydligt om mörka urskogar, glittrande sjöar, himlavalv och motorvägar.

Bandet består av fyra musiker från fyra småstäder i Sverige. Samtliga spelar flera olika instrument, och om behovet av ytterligare ett instrument uppstår, då lär de sig det också. Att Wintergatan är en upplevelse att både se och höra känns nästan onödigt att säga. Men vi säger det ändå.

Martin Molin, spelar vibrafon, Music Box och mer
Evelina Hägglund, spelar keyboards och mer
David Zandén, spelar bas och mer
Marcus Sjöberg, spelar trummor och mer

www.wintergatan.net


Ståplatser

Konsertlängd: 75 minuter

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner

www.ukk.se