x

Music Is the Weapon
Nefertiti
D. 2016.22.05 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Music is The Weapon
Nefertiti - Göteborg
Söndag 22 maj 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Releasefest med Music is the Weapon! Space jazz, afrobeat i Fela Kuti-anda!

Music Is The Weapon är elvamanna-bandet som gjort sig ett namn som ett av landets absolut mest explosiva och medryckande afrobeat-band!

Musiken liknar ingenting annat man kan höra i Sverige just nu. Med starka rötter i den västafrikanska afrobeaten, nyfikenhet, och sin punkiga attityd till funken har de lyckats få fram de fetaste blåsen och magiska rytmer.

Music is the Weapon släpper sitt tredje album Sweet Choral Motion och denna kvällen firar vi det med livespelning och grymt mycket dans.

Med den nya plattan har musikkollektivet tagit en ny riktning. Ur den massiva ljudbilden som bandet tidigare gjort sig kända för har utmaningen varit att renodla idén och plocka fram nya låtar. Ett sound som föddes ur förra skivan ”Moving Foundations and Outer Space” där bandet förenade traditionell afrobeat med den psykedeliska scenen. Bandet har forskat vidare och tagit ytterligare ett steg, ett nytt ljudlandskap har skapats där stråkar samsas med pulserade slagverk och en hel del afrobeat. Det kommer att bli svettigt och fett kul!

Frida Eleonore Winlöf; trumpet
Christopher Ali Thorén; tenorsaxofon
Jonas "Finland" Rönnqvist; altsaxofon
Fredrik Brändström; keyboards
Tobbe Alpadie; gitarr
Jesper Lundquist; gitarr
Vilhelm Bromander; bas
Celso Paco, congas, sång
Jon Olofsson; trummor
Mattias Hidemo; claves
DJs: DJ Casita, Xappa, Julia Pugsi

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook