x

Viktor Olsson
East West
D. 2016.26.08 Kl. 21:30


En av 2015 års mest uppmärksammade och hyllade debutanter, Viktor Olsson, släppte tidigare i år sin nyskrivna singel ”Mil av ljus”.Låten är tagen från EP´n ”Alla lämnar till slut” som har produceras av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelats in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm.Nya singeln har liksom nya EPn ett större och mer atmosfäriskt anslag än tidigare.

”Jag ville inte göra en skiva i samma stil som min förra, så på den nya EP´n vill jag attackera låtarna på ett nytt sätt. ”Mil av ljus” är fortfarande organiskt inspelad med riktiga instrument, men med flera syntar, större ljud och nya berättelser. Första plattan handlade mycket om hur jag upplevt det att växa upp i en småstad och nu tar jag mina historier vidare till vad som händer när man tar steget ut i livet , har Viktor berättat.Viktor har haft ett storstilat genombrott under 2015.

Kriktikerhyllningarna och TV-framträdanden har avlöst varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015.Albumet Stenugnssund från 2015 har mötts med mycket fina lov ord. Ett axplock:"...utsökt singer-songwriterpop med någon som helt utan vassa armbågar tar en alldeles självklar liten plats i traditionen.” 4/5 Aftonbladet"Viktor Olsson (har) nämligen en alldeles briljant sångröst, en soulröst som både smeker och river och som trots alla jämförelser är fylld av ett eget uttryck.” 4/5 Göteborgs Posten”Stenungsunds tio spår är laddade med poetiska textrader, bitterljuv längtan efter ett liv ska ta fart och smäktande soulballader.” 5/6 GAFFA