x
Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Thorbjørn Risager & the Black Tornado
Katalin
D. 2016.18.11 Kl. 18:00


Nu kommer Thorbjørn Risager & The Black Tornado till Uppsala och KatalinSpelplats: Katalin

Datum: 18 november 2016

Biljettpris: 225 kr + service

Åldersgräns: 20 år

Arrangör: Brink & BergerThorjbjurn, Thornbjorg, Thorgborn, Tjorborn, Thörbjorn …. nya förslag kommer in hela tiden!!

Hur kan ett band från Köpenhamn med ett namn som är nästan omöljigt att uttala eller stava spela mer än 100 konserter om året, hittills i sammanlagt 20 länder, och släppa 10 plattor på 10 år med fantastiska recensioner från viktiga musikmedia i USA, England, Tyskland, Frankrike, Benelux och Skandinavien? Sedan de skrivit på skivkontraktet med RUF RECORDS 2014 och släppt nya plattan "TOO MANY ROADS" har allt gått ännu snabbare för dem, och deras framgångshistoria är nästan lika fantastisk som deras musik!

Och då är de alltså INTE ett popband, utan uppnår denna framgång med sin alldeles egna hybrid av soul, rock, blues, funk, singer-songwriter – men alltid med fokus på Thorbjørns fantastiska röst.

I februari 2015 åkte de till Mumbai, Indien, för att spela på Asiens största bluesfestival, Mahindra Blues, där Buddy Guy var headliner. Detta är Asiens största bluesfestival och Thorbjørn och hans band var det första europeiska bandet som spelade där.

Hösten 2015 fick de ett av Tysklands största musikpriser, Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik - bara 12 sådan priser delas ut per år, bland över 100 nominerade i alla genrer, och det är längesen en bluesplatta fick detta . Och våren 2016 medverkade de i det legendariska tyska TV-programmet ROCKPALAST.