x
Okkervil River

Okkervil River
Debaser Strand
D. 2016.02.11 Kl. 19:30

I slutet av oktober återvänder Will Sheff och hans Okkervil River till Sverige för första gången sedan 2011, för besök på både Debaser Strand i Stockholm och på Pustervik i Göteborg. Mörk, känslosam och drabbande indie av högsta klass, som hyllats av kritiker och fans världen över sedan starten 1998. Som om inte det vore goda nyheter nog – i höst släpps även ett helt nytt Okkervil River-album!

Okkervil River bildades 1998 i Austin, Texas av singer-songwritern Will Sheff, basisten Zachary Thomas och trummisen Seth Warren och självsläppte snart en EP, innan de plockades upp av indielabeln Jagjaguwar.
Två album senare hade Okkervil River blivit hyllade om och om igen, men utan att nå någon större framgång, och inför sitt tredje album hade banduppsättningen bytts ut. Resultatet blev ett mörkt och ofta romantiskt album, med fantastiska melodier och lett av Will Sheffs litterära låtskrivande. Albumet släpptes i början av 2005 under namnet Black Sheep Boy och blev Okkervil Rivers stora genombrott.
Samma år släpptes även EP:n Black Sheep Boy Appendix, en utbyggnad och fortsättning på de teman som genomsyrade Black Sheep Boy. Sedan dess har Okkervil River hunnit släppa ytterligare fyra hyllade album och turnera världen runt.

I slutet av förra året släpptes en deluxeversion av Black Sheep Boy lagom till tioårsjubileet av albumet – med originalalbumet, Appendix-EP:n samt en tidigare osläppt skiva med tolkningar av klassiska amerikanska låtar, som låg till grunden för Will Sheffs låtskrivande under Black Sheep Boy-perioden. I november kommer ett av de senaste tjugo årens mest hyllade indieakter till Sverige igen, med ett helt nytt album i bagaget.

Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 18.30 och konserten startar kl 19.30

Arrangör: www.luger.se