x
The Divine Comedy

The Divine Comedy
Skandiascenen, Cirkus Djurgården
D. 2017.15.02 Kl. 19:00

Det må vara länge kvar, men vi är 110 % övertygade om att detta kommer vara väl värt väntan. Det brittiska indiepopbandet The Divine Comedy med Neil Hannon i spetsen kommer till Sverige och Stockholm den 15 februari för ett intimt framträdande på Cirkus nya scen Skandiascenen – detta med ett nytt album i ryggen. Biljettsläpp fredag 20 maj kl 10.00.

Kammarpopbandet The Divine Comedy bildades i på Nordirland redan 1989 men det dröjde till 1997 och bandets fjärde album Casanova innan de slog igenom på riktigt. Sedan starten har Neil Hannon varit en av Storbritanniens mest intressanta låtskrivare, med fantastiska melodier och en litterär touch. Sedan starten 1989 har Neil Hannon och The Divine Comedy hunnit släppa tio studioalbum och turnerat runt om i världen med en ständigt föränderlig uppsättning musiker, med Hannon som enda varaktig medlem.

Nya albumet Foreverland är bandets första sedan 2010 års Bang Goes the Knighthood och släpps den 2 september, och beskrivs som ett konceptalbum om att träffa sin själsfrände och leva lyckliga i alla sina dagar, och vad som händer efter det – samtidigt refereras allt från Främlingslegionen till den ryska tsarinnan Katarina den stora.

The Divine Comedy återvänder till Sverige för första gången på sex år, och det med nytt och spännande material. Skandiascenen på Cirkus i Stockholm är platsen och onsdag den 15 februari är datumet. Missa inte.

Arrangör: Luger