x
Bill Evans Band

Bill Evans Band
Nefertiti
D. 2016.14.07 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Bill Evans Band feat. Dennis Chambers & Darryl Jones with Dean Brown
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 14 juli 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Gitarristen Dean Brown ersätter Mike Stern tillsammans med Bill Evans, Darryl Jones och Dennis Chambers på Europaturnén!

Vi är otroligt ledsna över att behöva meddela att Mike Stern uteblir från torsdagens konsert på Nefertiti på grund av en olycklig händelse där han har brutit båda armarna. Vi önskar Mike allt gott i sitt tillfrisknande och välkommen tillbaka till Nefertiti!

Ersättare för Mike blir den otroliga Dean Brown! Dean har varit ett namn att räkna med ända sedan han avslutade sina studier vid Berklee College of Music 1977. Han har turnerat med storheter så som Marcus Miller, David Sanborn, the Brecker Brothers, Eric Clapton och Joe Zawinul. Hans gitarrspel kan höras på över 100 skivor varav fyra har vunnit Grammy!

Tillsammans med Bill Evans, Dennis Chambers och Darryl Jones kommer detta att bli en kväll som ni sent kommer att glömma!

Bill Evans är saxofonist och producent som gjorde sin debut på den internationella jazzscenen i Miles Davis band, bara 21 år gammal. Detta ledde sedan vidare till samarbeten med musiker så som Herbie Hancock, Mick Jagger, Willie Nelson och John McLaughlin. Totalt har Bill Evans producerat 24 soloalbum under sin långa karriär, flera av dem Grammy nominerade, och genom sina häpnadsväckande och äventyrliga musikaliska kollaborationer fortsätter Bill Evans att vinna fans över hela världen.

Ikväll kommer Bill Evans Band tillsammans med två super musiker. Dennis Chambers är trumslagare känd för sin imponerande teknik och snabbhet. Han har spelat tillsammans med John Scofield, the Brecker Brothers, Steely Dan och Santana, för att nämna några. Darryl Jones, basist, som kanske mest är känd via sitt intensiva turnerande med the Rolling Stones från 1994 och framåt. Han genomslag kom när han började spela med Miles Davis band under 90-talet, ett långt musikaliskt samarbete men med en paus i ett år för att turnera med Stings jazzband.

Dean Brown – g.
Bill Evans – sx.
Darryl Jones – b.
Dennis Chambers – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook