x
Ian Hunter & the Rant Band

Ian Hunter & the Rant Band
Kulturbolaget
D. 2016.15.11 Kl. 20:00

2014 var året då Ian Hunter & The Rant Band senast gästade Sverige för två konserter, en i Stockholm och en i Malmö. Nu är det äntligen dags igen! Den 15 november ser vi fram emot att återigen välkomna Ian och bandet tillbaka till Kulturbolaget i Malmö.

Som ikonisk frontfigur i det brittiska glamrockbandet Mott The Hoople har han inspirerat band som Queen, Def Leppard, Kiss och The Clash, och med en lång framgångsrik solokarriär därefter anses Ian Hunter vara en av rockens mest övertygande och ikoniska artister och låtskrivare. Med odödliga låtar som “All The Way From Memphis”, “Once Bitten, Twice Shy” och “Cleveland Rocks” och rösten bakom legendariska album som “All The Young Dudes” (titellåten skriven av David Bowie) och “You’re Never Alone With A Schizophrenic” är Ian en ikon för musiker och fans världen över. 

Det finns oändligt många cover-versioner av Ians låtar från så vitt skilda artister som Great White, The Presidents Of The United States Of America, Status Quo, Blue Oyster Cult, Bonnie Tyler, Barry Manilow, The Pointer Sisters, Willie Nelson, Thunder och The Monkees - ytterligare ett säkert bevis för att Ian är en av våra största låtskrivare - någonsin. 

1974 publicerades Ians bok "Diary of a Rock 'n' Roll Star". Det var kanske den första rockbiografin någonsin och den är allmänt erkänd som en klassiker. Boken berör Mott The Hooples stora globala framgångar och ger en unik inblick i ett världsberömt band på turné. Boken hyllades av kritiker och blev en stor internationell bästsäljare.

Med de senaste Sverigekonserterna färskt i minnet ser vi med stor entusiasm och ivrig förväntan fram emot kommande höstens konserter med självaste Ian Hunter & The Rant Band.

Hoppas vi ses!

+++++

Åldersgräns 13 år

Dörrar 19:00
På scen 20:00

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.
Cash Is King!

Äta innan konserten?
Vi rekommenderar
Restaurang Scania, Friisgatan / Bergsgatan
040-30 21 14  http://scaniabar.se/
eller
Plocke Pinn, Bergsgatan 29
040-23 37 50  http://www.plockepinn.se/


Rullstolsbiljett köps via Biljettforums Kundservice 0771-130 150