x

Samuraj Cities + the Contraband Express
Röda Sten
D. 2016.02.07 Kl. 22:00

Jonk.se & Showdown presenterar:
Samuraj Cities + The Contraband Express + support
Röda Sten - Göteborg
Lördag 2 juli 2016 kl 22.00
På scen c:a 22.30
Ålder 18 år

SAMURAJ CITIES – på scen 00.30
Gnisslande elgitarrer, änglakörer, pumpande bas, monotona trummor, analoga synthar, trummaskiner och egensinniga melodier är alla beståndsdelar som utgör Samuraj Cities musik. När bandet släppte sin första skiva 2007 skrev Dagens Nyheter "…ibland släpper en svensk grupp en skiva som gör allt annat oviktigt."

Nu har snart 10 år gått, och bandet har gett ut ytterligare två skivor. Att medlemmarna i bandet numera är utspridda i olika städer gör att bandet allt mer sällan drabbar samman men i sommar samlar de ihop sig igen för ett exklusivt gig på Showdown på Röda Sten. En spelning som är ett måste för den som gillar band som Arcade Fire, Yo La Tengo, Silverbullit.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/5mhWNzgIyVS6WIi9EfGs9a

THE CONTRABAND EXPRESS – på scen 23.30
Allt började i Oslo sommaren 2011 när Petter Lagerlöf började skriva låtar till det som skulle komma att bli The Contraband Express. Väl tillbaka i Göteborg värvades Tim Isaksson till projektet och inför den första spelningen tillkom ytterligare tre medlemmar. När saxofon lades till i orkestern utvidgades The Contraband Express ljudbild och en improvisationsanda växte fram.

Till en början höll sig bandet under radarn och spelade på svartklubbar, konstfester och småfestivaler. Med ständigt skiftande liveframträdanden har de under 2015 tagit klivet ut i den legala klubbvärlden och uppmärksammats av publik, andra musiker och arrangörer. Hårda gitarrer, blandat med abstrakta ljudlandskap starkt influerade av 90-talets alternativa rockscen har blivit bandets signum. Arbetet med debutalbumet är i full gång och förväntas vara färdigställt under 2016. Efter att ha blåst folk av scenen på Pustervik i April har de tillbringat mycket tid i studion för att nu bjuda på ett gött sommargig på Röda Sten!

Lyssna här:
https://soundcloud.com/thecontrabandexpress

SUPPORT TILLKOMMER – på scen 22.30

jonk.se/showdown
http://www.rodasten.com
www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook