x
Tom Odell

Tom Odell
Nobelberget, Sickla
D. 2016.22.11 Kl. 19:30

Support: Jane´s Party

Han har kallats för länken mellan Elton John och Coldplay, blivit prisad med prestigefyllda Brits Critics' Choice Award och streamats över hundra miljoner gånger på Spotify. Tom Odell är blott 25 år gammal, men redan en av brittisk popmusiks främsta. I sommar släpps nya albumet 'Wrong Crowd' och vi kan nu stolt presentera att Tom Odell återvänder till Sverige den 22 november, för en konsert på Nobelberget i Stockholm. Biljetterna släpps nu på fredag den 27 maj kl 10.00.


Tom Odell är inte mer än några år över tjugo, men har redan placerat sig i den brittiska musikscenens absoluta finrum. Signad av Lily Allen till etiketten In The Name Of 2012, gav han ut sin debut-EP ’Songs from Another Love’. Efter ett bejublat framträdande hos Jools Holland som förförde både fans och kritiker dröjde det inte mer än ett år innan hans debutalbum ‘Long Way Down’ både toppade försäljningslistan i Storbritannien och mottog prestigefyllda Brits Critics' Choice. Tidigare pristagare har namn som Adele, Florence + The Machine och Ellie Goulding. Tom Odell placerar sig skickligt i periferin. Medvetet plockas element från flertal klassiska influenser som Elton John, Freddie Mercury och Billy Joel. Hans klassiska röst genomborrar ett tjockt och bombastiskt sammelsurium av dånande trummor och kraftiga pianoackord. Det är lika mycket rock som det är finstämda känsloepos.

Den 10 juni släpps nya albumet ‘Wrong Crowd’. Tre spår har redan nått allmänheten och alla tre skvallrar om en Tom Odell som är mer än redo att dominera musikåret 2016. I höst ger sig Tom Odell ut på en turné som den 22 november stannar till på Nobelberget i Stockholm. Senast han var i Sverige spelade han på ett slutsålt Debaser Medis – häng på låset när biljetterna släpps på fredag kl 10.00.


Åldersgräns 18 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 19:30

Arrangör: www.luger.se