x

AFZELIUS I VÅRA HJÄRTAN
SLIPERIET, BORGVIK
D. 2016.03.07 Kl. 20:00

1999 gick en av vår tids mest folkkära artister ur tiden. Nu finns det återigen en chans att höra Björn Afzelius mest älskade sånger på scen, framförda av musiker som jobbade med Björn. Vi gör en hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister.

Med sånger som Tusen bitar, Sång till friheten, Juanita och Ikaros blev Björn Afzelius den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Till och med dansbanden spelade hans sånger.

Våren 2015 gjorde vi en rejäl turné med fullt band, ljud, ljus, bomber och granater! Vi gjorde 25 spelningar med 15 000 sålda biljetter. Bemötandet blev fantastiskt, och vi insåg att det finns ett behov att få höra Björn Afzelius låtar igen.

Tiden och samhällsklimatet har knappast minskat aktualiteten. Tvärtom känns hans sånger mer aktuella än någonsin.

Magnus Gerttens och Stefans Bergs uppmärksammade dokumentärfilm Tusen bitar har även den ökat intresset för Björn och hans musik.

Konserten var fylld av anekdoter, rock’n’roll-ös och akustiskt om vartannat. Efteråt kom folk och sa att föreställningen var jättehäftig, men att man gärna hört lite mer av det akustiska.

Därför har vi nu sytt ihop en föreställning med två gitarrer, ett keyboard och tre röster. Tanken är att ge en mer intim och nära upplevelse, och att framföra fler av de låtar som gör sig bättre i ett mindre sammanhang.

Vi som medverkar: Göran ”Guran” Blomgren - Olle Nyberg – Mikael ”Nord” Andersson

Göran
En mycket aktiv trubadur i Göteborg under 70-80 talet. Nära vän och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under många år.
Olle
Keybordspelare med Björn från 1983-1999. Olle var även producent för flera av Björns plattor och kapellmästare under många av turnéerna.
Mikael
En av Sveriges mest namnkunniga gitarrister inom den svenska pop- och rockeliten. Han har även producerat många plattor för både svenska och utländska artister.


Sköna Söndag på Sliperiet!
Konsertstart 20:00
Längd: ca 1 timme
Ingen Åldersgräns

"Sunday Supper”, en 3 rätters konsertmeny bokas genom Sliperiet.
Pris: 425:-/pers
Tid: 18.00
Boka: 0555-144450