x

Sällskapet Malte: Ölresa 2016
Malmö C
D. 2016.11.06 Kl. 09:00


Sällskapet Maltes ölresa tar olika former varje år, förra året gjorde vi en mycket uppskattad busstur till bl.a. Helsingborg och Kullahalvön. I år är resan mer exklusiv med abonnerad buss till tre bryggerier i Småland, Halland och Västergötland samt provning av öl från ett fjärde bryggeri som tyvärr inte kan ta emot oss på plats.Ungefärliga hålltider:

Lördag 11 juni

09:00 Avfärd med abonnerad buss (nära Malmö C)

10:00 Påstigning för resande i Helsingborg (Knutpunkten)

Bussöl

12:00 Ankomst Mikrobryggeriet Folkared 15, nära Falkenberg

Rundvisning, ölprovning, lunch

15:00 Avresa mot Bredaryd

16:00 Ankomst Bredaryds Wärdshus (nära Värnamo).

Middag, ölprovning, bryggerivisning, övernattning i dubbelrumSöndag 12 juni

10:00 Avfärd mot Borås.

11:30 Ankomst The Company, Borås

Ölprovning med Wifetrap Brewery, lunch

13:00 Avfärd mot Sätila (mellan Borås och Göteborg)

13:45 Ankomst Sahtipaja

Bryggerivisning, smakprover

15:30 Avfärd mot Skåne

Bussöl

18:00 Ankomst Helsingborg

19:00 Ankomst MalmöDet är en lång resa med övernattning och priset är därmed högt. De platser vi besöker begränsar hur många vi kan vara så vi har endast 30 platser. Priset är 3000 kr/person. Detta är vårt självkostnadspris som inkluderar resa med bussöl, två luncher, en middag, övernattning, tre bryggerivisningar och fyra ölprovningar. Med andra ord en hel helgs underhållning med likasinnade!Eftersom antalet biljetter är mindre än vanligt är försäljning av biljetter först begränsat till Sällskapet Maltes medlemmar. Den 27 maj öppnas den även för medlemmar i Brewclub i Lund och om det finns biljetter kvar säljs de även till övriga fr.o.m den 28 maj.Biljettförsäljning sker endast via Tickster. Det är viktigt att du väljer rätt biljett vid köp (Sällskapet Malte, Brewclub eller Ej medlem), även om priset är detsamma. Du måste ange eventuella matönskemål vid köp, samt vem du planerar att dela rum med. Förslagsvis köper du biljett till dig och din rumskamrat samtidigt. Om du inte anger önskemål får du dela rum med en person av samma kön.Sista försäljningsdag är torsdag 2 juni.Om bryggerierna

Folkared 15 startades 2013 och drivs av Philip och Elisabeth Nicholson. De brygger öl av brittisk typ efter traditionella recept. De driver också The Folka Red Fox, en pub med inspiration från Storbritannien. Läs mer på www.folkared15.seoch www.thefolkaredfox.seBredaryds Wärdshus öppnade 1996 och drivs sedan 2005 av Helena Hugo och Viktor Bergman. Hjärtat i värdshuset är ett bryggeri med omsorgsfullt utprovade ölsorter. Läs mer på bredarydswardshus.seWifetrap brewery ligger i Frufällan utanför Borås och startades 2014 av Jonas Eriksson. De brygger 50-200 liter åt gången och fokuserar på balans och kvalitet. Läs mer på Facebook.Sahtipaja drivs av Timo Krjukoff och började dyka upp på ölfestivaler 2014. Flera stilar bryggs, flera av dem experimentella, och deras suröl och mjöd har hyllats världen över. Läs mer på Facebook.Vi ses ombord!