x

Tristan Och Isolde
Ekerö Bio
D. 2016.08.10 Kl. 17:15


Folkets Hus och Parker livesänder Tristan och Isolde från Met med Nina Stemme i huvudrollen. Den 8 oktober 18.00 visas den på Ekerö Bio!Säsongens första opera är också den hundrade operan som direktsänds på bio från Met! I nyuppsättningen av Wagners Tristan och Isolde, gör Sir Simon Rattle sin debut som dirigent vid en livesändning från Met.

Nina Stemme gör sin paradroll som Isolde - en roll som hon har sjungit på operascener runt om i världen. Hennes Tristan är den australiske hjältetenoren Stuart Skelton, som sjöng Siegmund i Wagners Ring på Met 2013.I ensemblen ingår även Ekaterina Gubanova som Brangäne och Evgenij Nikitin som Kurwenal (både i sina Met-debuter). René Pape repriserar rollen som kung Marke, en roll som han fått fantastiskt beröm för i tre tidigare Met-säsonger.

Iscensättningen av Mariusz Treliński (som 2015 regisserade Iolanta och Riddar Blåskäggs borg) är en samproduktion med Festival Hall Baden-Baden, Teatr Wielki - polska nationaloperan och China National Centre for the Performing Arts (NCPA) Beijing.

I rollerna: Nina Stemme (Isolde), Ekaterina Gubanova (Brangäne), Stuart Skelton (Tristan), Evgenij Nikitin (Kurwenal), René Pape (Kung Marke)

Dirigent: Sir Simon Rattle

Regi: Mariusz Treliński

Scenografi: Boris Kudlička

Kläder: Marek Adamski

Ljusdesign: Marc Heinz Projektionsdesign: Bartek Macias

Koreografi: Tomasz Wygoda

Text: Svensk text

Beräknad längd: 5 tim 15 min

Visas: 8 oktober 18.00