x
Kris Kristofferson

Kris Kristofferson
Cirkus
D. 2016.20.09 Kl. 19:30

En av countrymusikens främsta, Kris Kristofferson, kommer till Sverige i september för fem konserter. Den 12 september spelar han på Palladium i Malmö, den 15 september på Vara Konserthus i Vara, den 17 september i Kalmarsalen i Kalmar, den 18 september på Konserthuset i Göteborg och den 20 september på Cirkus i Stockholm.

Konserterna öppnas av Appalachian Murder Bunnies bestående av Kris dotter Kelly Kristofferson och Andrew Hagar.

Biljetterna till dessa efterlängtade konserter släpps på torsdag den 2 juni.

Kris Kristofferson är känd utanför alla ramar och kategorier och har sålt miljontals skivor, delat scen och studio med de flesta legender och har även medverkat i ett otal filmer. Mest känd är Kristofferson för magnifika hits som "Me And Bobby McGee", "Help Me Make It Through The Night", "Sunday Mornin' Comin' Down" och klassiska kultfilmer som "Convoy", "A Star Is Born" (med Barbra Streisand) och "Flash Point".

Grammy Award-vinnande Kris Kristoffersons rötter är lika mycket country som Nashville och hans låtar har nått en bredare publik genom åren. Bland de mer än 400 artister som inspirerats av Kris låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar finner man Elvis Presley, Peggy Lee, Gladys Knight och Mariah Carey.

Kris Kristoffersons farfars far växte upp i Stora Tuna, Dalarna och Kris känner av de starka banden till Sverige och Dalarna. 2008 blev han utsedd till den förste hedersambassadören för Dalarna. Vid en ceremoni i samband med konserten i Dalhalla 28 juli 2008 mottog en rörd Kris Kristofferson både hedersutmärkelsen och en dalahäst ur landshövdingens ställföreträdares hand.

Med empati och en unik känsla för mänskliga relationer talar Kris Kristofferson från själen via sina låtar. Genom att göra så, talar han verkligen för oss alla. Kris Kristofferson är en singer songwriter och storyteller i ordens rätta bemärkelse.

Vi hyllar KRIS KRISTOFFERSON som fyller 80 år!

Kris Kristofferson släpper nytt album som sammanfaller med den kommande födelsedagen.

Kris Kristofferson fyller 80 år den 22 juni.
För att inleda firandet släpper denne medlem av Country Music Hall Of Fame ett nytt album, "The Cedar Creek Sessions”.
Detta dubbelalbum spelades in i juni 2014 under en tredagars improviserad jam session på Cedar Creek Studios i Austin, Texas, med
musikerna Shawn Camp (gitarr), Kevin Smith (bas), Michael Ramos (klaviatur) och Mike Meadows (trummor).

Albumet innehåller 25 av Kris favoritlåtar, däribland ”Sunday morning coming down” och ”Me and Bobby McGee”.
Kris gör också en duett med Sheryl Crow i ”The loving gift”.


Vi är otroligt glada att vi i september får återse Kris Kristofferson på hela fem platser i Sverige. Detta vill ni inte missa!


Arrangör: Live Nation