x

Historien Om en soldat-Change Music Festival
Tjolöholm Manegen
D. 2016.07.08 Kl. 20:30

enna Faustliknelse berättar om en soldat, som kommer hem från kriget och säljer sin violin till djävulen i utbyte mot evig rikedom. Det här är kanske den enda del av festivalen, som inte hör samman med upplysningstiden. Istället blir den en påminnelse till oss alla om de moraliska och artistiska värden, som än idag betonas så starkt. Den hyllade engelska aktrisen Anna Madeley dramatiserar denna musikaliska berättelse och Stravinskijs unika följemusik framförs av flera av festivalens enastående musiker.
Som en liten knorr på det här årets festival avslutas den med Michael Daughertys lysande och lustiga homage till ”The King”, Elvis Presley. I det här sammanhanget är det en särskild glädje att festivalmusikerna får sällskap av Sveriges suveräne rock-and roll-fagottist Fredrik Ekdahl.
Stockholm Syndrome Ensemble & Anna Madeley
90 min

Den gränsöverskridande Change Music Festival är tillbaka 4-7 augusti 2016 i Kungsbacka, Varberg och på Tjolöholms slott. Öppenhet för nya idéer och experimenterande med olika konstformer är själva hjärtat av Change Music Festival. Årets tema Enlightenment belyser detta.

Festivalens konstnärlige ledare Simon Crawford-Phillips vill föra samman olika musikaliska och konstnärliga genrer. I samklang med Tjolöholms Slotts Jane Austen-satsning lyfter vi upp teman som frigörelse, upplysning och utveckling och presenterar artister och kompositörer i en unik blandning av sceniska uttryck.

Dagbiljett söndag 7/8 på Tjolöholm
Vuxen: 520kr

För bokning av handikapplats, dagbiljett och mer information kontakta Kungsbacka Turistbyrå 0300-834595.
OBS!! Kvarvarande biljetter säljs på plats.

All information om festivalen finns här
Change Music Festival

och här
Kungsbacka