x
Kris Kristofferson

Kris Kristofferson
Kalmarsalen
D. 2016.17.09 Kl. 19:30

En av countrymusikens främsta, Kris Kristofferson, kommer till Sverige i september för endast fem konserter.
Den 17 september gästar han oss i Kalmar!

Konserterna öppnas av Appalachian Murder Bunnies bestående av Kris dotter Kelly Kristofferson och Andrew Hagar.

Kris Kristofferson är känd utanför alla ramar och kategorier och har sålt miljontals skivor, delat scen och studio med de flesta legender och har även medverkat i ett otal filmer. Mest känd är Kristofferson för magnifika hits som "Me And Bobby McGee", "Help Me Make It Through The Night", "Sunday Mornin' Comin' Down" och klassiska kultfilmer som "Convoy", "A Star Is Born" (med Barbra Streisand) och "Flash Point".

Grammy Award-vinnande Kris Kristoffersons rötter är lika mycket country som Nashville och hans låtar har nått en bredare publik genom åren. Bland de mer än 400 artister som inspirerats av Kris låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar finner man Elvis Presley, Peggy Lee, Gladys Knight och Mariah Carey.

Kris Kristoffersons farfars far växte upp i Stora Tuna, Dalarna och Kris känner av de starka banden till Sverige och Dalarna. 2008 blev han utsedd till den förste hedersambassadören för Dalarna. Vid en ceremoni i samband med konserten i Dalhalla 28 juli 2008 mottog en rörd Kris Kristofferson både hedersutmärkelsen och en dalahäst ur landshövdingens ställföreträdares hand.
Med empati och en unik känsla för mänskliga relationer talar Kris Kristofferson från själen via sina låtar. Genom att göra så, talar han verkligen för oss alla. Kris Kristofferson är en singer songwriter och storyteller i ordens rätta bemärkelse.

Biljetterna säljs på KalmarSalens omgjorda arena, och sittplan kommer snart att finnas på KalmarSalens hemsida. Har du frågor om dina platser så är du välkommen att ringa 0480-421010.

Rullstolsplatser bokas på Kalmar BiljettCentrum [email protected] 0480-421010, Callcenter 077-170 70 70 eller Ticnetombud.
Gruppbokningar och övriga frågor: [email protected] 0480-421010