x

Gävle Symfoniorkester – en Hyllning Till David Bowie
Gävle Konserthus
D. 2016.12.11 Kl. 19:00

Gävle Symfoniorkester tillsammans med Magnus och Henrik Rongedal hyllar David Bowie som gick bort i januari. Det blir en oförglömlig kavalkad med tonvikt på 1970-talet och Bowies Ziggy Stardust-period, men självklart även andra odödliga låtar från hans långa karriär. Space Oddity, Life on Mars, Lets Dance, Rebel Rebel, Starman, Ziggy Stardust och Ashes to ashes är bara några av låtarna på en repertoar som kan göras nästan hur lång som helst.

Välkommen till en magisk kväll med ”The Thin White Dukes” musik.

Medverkande:
Gävle Symfoniorkester
Dirigent: Ulf Wadenbrandt
Henrik Rongedal och Magnus Rongedal med band
Forsbacka Kammarkör
Franz Bengtsson, keyboard
Mikael Ajax, trummor
Per Dückhow, bas
Lennart Westberg, gitarr

Bröderna Magnus och Henrik Rongedal, kända från bl.a. Melodifestivalen, Chess, mm hade en idé om att de ville göra David Bowie tillsammans med en stor orkester. 2013 resulterade det i två utsålda hus när de tog sig an utmaningen tillsammans med Sandvikens orkesterförening. När de nu slår sig ihop med Gävle Symfoniorkester för en konsert med samma tema får vi återigen uppleva David Bowies låtskatt.
Det blir en Bowie-kavalkad med tonvikt på 1970-talet och hans Ziggy Stardust-period. Med andra ord den Bowie som bröderna Rongedal upptäckte och kom att älska. I brödernas ögon var David Bowie en mystisk figur som skapade saker man inte hade sett och hört tidigare.
Denna hyllning till David Bowie innehåller bland annat låtar som Space Oddity, Starman, Fashion, Life on Mars, China Girl, Rebel Rebel, Golden Years, Modern Love, All the Young Dudes, Lets Dance, Heroes, Fame och Absolute Beginners.

Tvillingbröderna Magnus och Henrik Rongedal växte upp i Molkom, mitt i Värmland. De startade, tillsammans med bl.a. David Shutrick, Molkoms första popband, Priapisterna. Med flytten till huvudstaden blev bröderna snabbt etablerade i musikbranschen, Magnus bl.a. som frontfigur i pop-duon Big Money. Enskilt, men framför allt tillsammans, har de blivit några av Sveriges mest anlitade sångare bakom artister både på skivinspelningar, live-framträdanden och TV-galor som t.ex. Melodifestivalen.
Henrik och Magnus har parallellt skrivit egen musik, som har getts ut på skivor, med bl.a. Shirley Clamp och Barbados. Några låtar har även nått andra sidan av jordklotet och getts ut skivor med det japanska pojkbandet Arashi, koreanska FT Island och den japanska musikalen, Shonentai Playzone.

Ulf Wadenbrandt, född 1968 i Bohuslän är en svensk dirigent mest känd för sin symfoniska pop- och rockkonserter. Han har även gjort flera skivor med gränsöverskridande musikgenrer, främst en blandning av klassiskt, pop och rock, men även film- och dataspelsmusik.
Tillsammans med sin egen symfoniorkester, Sweden Symphony Orchestra, har Ulf Wadenbrandt gjort många föreställningar på scener och i konserthallar. Han har även dirigerat flertalet andra orkestrar och artister både nationellt och internationellt. År 2009 belönades han med Charlie Norman-priset och mottog Kreativitetspriset från staden Trollhättan 2012. Sedan 2014 är Ulf chefdirigent för Rhapsody In Rock. Under 2014-2015 dirigerade han 27 Rhapsody In Rock-konserter under jubileumsturnén med Sweden Symphony Orchestra.

Forsbacka kammarkör är en blandad kör med stor bredd. Repertoaren består av allt från pop, rock, jazz, visor till klassiska verk. Kören har sedan några år ett nära samarbete med Gävle Symfoniorkester, men samarbetar även med Sandvikens Symfoniorkester, Sandvik Big Band och flera andra artister. Kören har sin bas i Gävle och har två dirigenter - Eva Aronsson och Åsa Jehrlander.
Det var i Forsbacka det började 1962 då Börje Forsell bildade det som skulle bli Forsbacka kammarkör, som ett komplement till Forsbacka kyrkokör. Från början var det bara fem sångare och gruppen fick namnet Lilla kören. Kören växte både till storlek och kvalitet och 1968 var det dags att byta namn till Forsbacka kammarkör.

Konsertlängd, ca 1,5 tim utan paus
Rullstolsplatser finns på parkett och 1:a balkong vänster och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172913