x
Meshell Ndegeocello

Meshell Ndegeocello
Nefertiti
D. 2016.06.10 Kl. 19:00

Nefertiti presenterar:
Meshell Ndegeocello
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 6 oktober 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Basist, sångerska, producent och låtskrivare.

Meshell Ndegeocello´s musikaliska karriär har fört henne via soul, spoken word, R&B, jazz, hip-hop och rock. Den röda tråden är den lyriska och spirituella jakten efter att skildra kärlek, rättvisa, respekt och glädje. Hennes fans har lärt sig att förvänta sig det oförutsägbara i hennes musik.

Hon startade sin karriär i den legendariska go-go kretsen i D.C. Go-go är en unik musikgenre som associeras med funk och som är betydligt förknippat med Washington-regionen. Där finslipade hon sina talanger och när hon väl valde att gå solo i början på 90-talet blev hon en av de första artisterna som signades till Madonnas skivbolag Maverick Records.

Som basist har hon samarbetat med musiker såsom Rolling Stones, Madonna, Alanis Morrisette, John Medeski, Billy Preston och Chaka Khan. Hon var också den första kvinnan att fronta omslaget till Bass Player Magazine.

2014 släppte Meshell sitt elfte album ”Comet, Come to Me”, en skiva som drivs av ett groove och en lyrisk och melodisk meditativ känsla. Här har hon återigen öst ur den kreativa brunn som har skapat hennes långa karriär.

Meshell Ndegeocello – b, s.
Chris Bruce – g.
Jebin Bruni – keyb.
Abraham Rounds – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook