x

Strålande Jul
Domkyrkan
D. 2016.16.12 Kl. 20:00

Christina Nilsson, sång
Niklas Asknergård (fd Andersson), sång
Jerker Johansson, dirigent Brunnsbo Musikklasser - Kicki Rosén Bejstam, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

GWO inbjuder återigen till ”Strålande Jul”, våra enormt populära och uppskattade julkonserter i Domkyrkan. Traditionsenligt möter vi två solister samt underbara Brunnsbo Musikklasser. Konserterna dirigeras av Jerker Johansson som sätter samman ett program rikt på vacker julmusik i alla dess former. Jerker dirigerar olika orkestrar i Norden och är en mycket produktiv arrangör och kompositör och har tidigare varit GWO:s chefdirigent och konstnärlige ledare.

Christina Nilsson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har haft roller i Rosenkvavaljeren och Min bror är Don Juan på Kungliga Operan i Stockholm. Hon har blivit utsedd till Birgit Nilsson stipendiat år 2015 och 2014 utsågs hon till Jenny Lind-stipendiat, vilket bl a innefattade en månads turné i USA och Kanada. Christina har även tilldelats stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien.

Niklas Asknergård (fd Andersson) är en av Sveriges mest framgångsrika artister. På West Ends musikalscener i London han har spelat ett flertal huvudroller i bl a Miss Saigon, Les Miserables och The Phantom of the Opera. I Sverige har vi sett honom som huvudrollsinnehavare i Miss Saigon på Göta Lejon, Kristina från Duvemåla på Cirkus samt i Cats och My Fair Lady på GöteborgsOperan. Niklas är en återkommande och mycket uppskattad gästsolist hos GWO.

Kicki Rosén Bejstam är sedan 2013 musikansvarig för Brunnsbo Musikklasser. Hon är utbildad kör- och sångpedagog vid Musikhögskolan Örebro. Kicki är också frilanssångerska och sjunger förstasopran i Vocal Art Ensemble of Sweden. Hon är starkt engagerad i internationella körsammanhang och är svensk representant för ”Interkultur” körtävlingar och festivaler.