x

The Original Sugarhill Gang 25/8
Fasching
D. 2016.25.08 Kl. 19:00


Party, glädje och dans. När The Sugarhill Gang står på scenen handlar det om klassisk hiphop, gott humör och ett väldigt sväng.

Att termen klassiker känns för liten säger något. The Sugarhill Gangs ”Rapper’s Delight” är mer än bara klassisk. Det är låten som definierade hiphop (vissa hävdar att namnet på musikstilen nämndes här för allra första gången) och tog den utanför New Yorks gränser. ”Rapper’s Delight” blev en hit, inte bara på gatan. Den partyglada (det här var 1979, långt innan gangsterrapen gjorde hiphopen arg) låten baserades på Chics ”Good Times” och möjligen är det referensen till Chic som satt agendan. För när The Sugarhill Gang står på scen handlar det nämligen oftast om att ha en trevlig och bra stund. Partyröjet är totalt och de är inte främmande för att smälla av sina egna stora hits i ösiga liveversioner: Apache, 8th Wonder och så vidare (ibland, när de får feeling, bjuder de även på andras hiphophits från åttiotalet

också). Visst handlar det om nostalgi, men inte bara. För The Sugarhill Gang är än idag en väloljad partymaskin som kommer att få hela Fasching att gunga.