x

Salongsorkestern - På Samma Våglängd
Ystads Teater
D. 2016.21.10 Kl. 19:00

 

En radiohistoria med Musiken, Nöjena och Nyheterna  1925-1945.

 

Vi rör oss mellan jazzgossar, korta kjolar, ljudfilmspremiär, börskrascher, 
depression, cykelsemester, beredskap, mörka krafter, pilsnerfilm, kulörta lyktor, veckotidningar, dansbanor, swingpjattar och fred.

 

Populärmusiken – jazz, schlager, filmmusik och revykupletter –är stommen i föreställningen som presenteras av KARIN BERGQUIST och HARALD LEANDER i rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister. SALONGSORKESTERN, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken.

 

Samma ensemble har också gjort succé med föreställningarna I GOD BEREDSKAP, en kavalkad av schlager, dansmusik och propaganda från beredskapsåren och PILSNER & CHAMPAGNE med musikpärlor från filmens glansdagar 1930- och 40-talen. Bägge med strålande recensioner och fulla hus.

 

Karin Bergquist. Skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film och TV. Uppväxt i Ystad. Sjunger gärna äldre schlager, som i föreställningarna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Harald Leander och Salongsorkestern. 

Harald Leander. Välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Och inte att förglömma: underhållningskavalkaderna I god beredskap och Pilsner & Champagne med Karin Bergquist och Salongsorkestern. 

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoiren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager.

Bandet bildades i Lund på 70-talet och spelar på jazzklubbar, festivaler, baler, privata fester, kungamiddagar och gör gärna konserter och shower. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV.

Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler. Scenproduktionerna I god beredskap och Pilsner & Champagne tillsammans med skådespelarna Karin Bergquist och Harald Leander.