x
Angel Olsen

Angel Olsen
PUSTERVIK
D. 2016.23.10 Kl. 19:00

Woody West presenterar:
Angel Olsen
Support: Little Wings
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 23 oktober 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Missouris indiedrottning och psych-folkmusiker Angel Olsen har fängslat en hel musikvärld med sin distinkta röst och sina skarpsinniga texter sedan debutalbumet Halfway Home år 2012. Den 2 september släpper hon sitt tredje album MY WOMAN, som följs av en turné som når Pustervik den 23 oktober.

Angel Olsen är som 2000-talets version av Leonard Cohen inlindad i reverb. Hon är en drömmare som inte bara lyckas skapa ända in i hjärtat-melodier som ger oss alla tårsuddiga ögon. Hon lyckas dessutom skriva tidlösa och hoppingivande texter om ensamhet som får en att känna sig mindre ensam. När hon år 2014 släppte sitt andra album Burn Your Fire For No Witness via Bon Iver-bekanta bolaget Jagjaguwar bevisade hon för världen att hennes debutalbum varken var en slump eller en lyckträff, utan att hon faktiskt är det full-blown-geniet vi misstänkte att hon var. Det höll även den ansedda brittiska musikmagasinet NME med om och gav henne både goda vitsord och 9 av 10 i betyg.

Det omedelbara med Angel Olsen är hennes makalösa röst, en tidlöst vibrerande urkraft som sträcker sig från änglaviskande väsen till ett sårat vilddjur. Denna ofrånkomliga rösten guidar dig igenom fröken Olsens högst personliga melodier, innehållande en magiskt inneboende styrka som lämnar lyssnaren fullkomligt trollbunden, målös och förförd. Indie-folkdebuten ”Half Way Home” på lilla bolaget Bathetic Records från 2012 skvallrade om en exceptionell singer/songwriter-begåvning som var en av årets mest spännande nykomlingar och det dröjde inte länge innan förnämliga indielabeln Jagjaguwar (Bon Iver, Sharon VanEtten, Foxygen) signat Angel Olsen till sitt stall. Tidigare har Angel Olsen lånat sin stämma till Bonnie ’Prince’ Billy & The Cairo Gang, både på skiva och turnéer. Under året har Olsen turnerat enormt i eget namn och ryktet om denna säregna artist har vuxit ytterligare.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook