x
Angel Olsen

Angel Olsen
Debaser Strand
D. 2016.22.10 Kl. 21:00

Missouris indiedrottning och psych-folkmusiker Angel Olsen har fängslat en hel musikvärld med sin distinkta röst och sina skarpsinniga texter sedan debutalbumet Halfway Home år 2012. Den 2 september släpper hon sitt tredje album MY WOMAN, som följs av en turné som innefattar två stopp på svensk mark – 22 oktober på Debaser Strand i Stockholm och 23 oktober på Pustervik i Göteborg. Biljettsläpp onsdag 8 juni kl 10.00.

Angel Olsen är som 2000-talets version av Leonard Cohen inlindad i reverb. Hon är en drömmare som inte bara lyckas skapa ända in i hjärtat-melodier som ger oss alla tårsuddiga ögon. Hon lyckas dessutom skriva tidlösa och hoppingivande texter om ensamhet som får en att känna sig mindre ensam. När hon år 2014 släppte sitt andra album Burn Your Fire For No Witness via Bon Iver-bekanta bolaget Jagjaguwar bevisade hon för världen att hennes debutalbum varken var en slump eller en lyckträff, utan att hon faktiskt är det full-blown-geniet vi misstänkte att hon var. Det höll även den ansedda brittiska musikmagasinet NME med om och gav henne både goda vitsord och 9 av 10 i betyg.

Med ett nybakat fullängdsalbum i ryggsäcken kommer nu hon till Sverige för att göra två nedslag: på Debaser Strand i Stockholm den 22 oktober och Pustervik i Göteborg den 23 oktober. Om du antingen gillar musik, bra gig eller att bli berörd (eller alla tre på en gång) – då är det här definitivt något för dig.

Åldersgräns 20 år.

Dörrarna öppnar 19.00 och konserten startar kl 21.00

Arrangör: www.luger.se