x

Landslaget I Blåsmusik
Linköping Konsert & Kongress
D. 2016.21.06 Kl. 19:00

Landslaget i Blåsmusik – RUM:s Blåsarsymfoniker, är ett projekt inom Riksförbundet Unga Musikanter.

Målsättningen är att skapa landets bästa blåsorkester och att genom deltagarna inspirera det lokala blåsmusiklivet i hela landet, liksom att bevara och utveckla den svenska blåsmusiktraditionen.
Förra året vann Landslaget de svenska mästerskapen för blåsorkestrar i Linköping.
Orkestern tas ut genom årliga provspelningar över hela landet.

Repertoaren spänner över de flesta stilar och epoker. Bland årets tonsättare finns såväl kända som mindre kända svenska tonsättare som Britta Byström, Folke Carlsson, Åke Dohlin, Albert Löfgren och Ture Rangström. Andra kända namn är Leroy Andersson, Robert Russel Bennet , Hector Villa-Lobos och Nicolai Rimskij-Korsakov.

Landslaget i blåsmusik har arrangerats sedan 1975. Genom åren har hundratals blivande musiker, musiklärare fått tillfälle att spela blåsorkester på hög nivå. En av dem är årets dirigent Tomas Andersson, som medverkade i orkestern flera gånger på 1990-talet. Det är därför extra roligt för oss att Tomas nu återvänder för att leda orkestern. Tomas Andersson är till vardags klarinettist i Arméns musikkår och har därtill en gedigen erfarenhet av att leda amatörorkestrar. Ett särskilt tack till Livgardet/Försvarsmusiken som gjort detta möjligt.

Riksförbundet Unga Musikanter är Sveriges tredje största ungdomsorganisation alla kategorier och organiserar alla typer av musikintresserade ungdomar. RUM är också en drivande kraft inom svenskt blåsmusik.

Landslaget vill tacka Försvarsmusiken, Kulturens bildningsverksamhet, Linköping Konsert & Kongress, Lunnevads Folkhögskola, Åtvids församling och Östgöta blåsarsymfoniker för benäget bistånd.

Landslagets projektledare är Perry Göransson. Medhjälpare är Johan Tjäder och Erik Hjalmarsson

Tomas Andersson, dirigent
Solister ur orkestern

Arrangör: Riksförbundet Unga Musikanter (RUM)

Insläpp kl 18:30
Längd ca 2 x 45 minuter

Rullstolsplatser bokas hos Linköping Konsert & Kongress 013-190 00 00

För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se