x

Magnus Lindgren Nordic Big Band Inferno Feat. Allmänna Sången Och Marg
Uppsala Konsert & Kongress
D. 2016.23.09 Kl. 19:30

Storband, kör, video och koreografi vävs samman till en helhet som utmanar vår syn på traditionell storbandsmusik. Magnus Lindgren och hans orkester målar personliga nordiska landskap i toner, här för första gången tillsammans med Uppsalas bästa blandade kör; Allmänna Sången och sångerskan och harpisten Margareta Bengtson.

Magnus Lindgren är en av Sveriges verkliga musikpionjärer. Han trakterar saxofon, flöjt och klarinett och hans gedigna utgivning har belönats med en rad utmärkelser genom åren, bland annat en Grammis och SR:s pris för ”Årets bästa jazzmusik”, och även gett stora framgångar internationellt.

Magnus har arbetat med flera av jazzens stora namn som Herbie Hancock och Gregory Porter. Men han har också ofta hittat spännande vägar långt utanför jazzens otydliga gränser. Som i samarbetet med Orphei Drängar, flertalet symfoniorkestrar och brasilianska kringvandrande ”batacudamusiker”.

Fröet till Nordic Big Band Inferno såddes då Stockholms Konserthus vände sig till Magnus med en beställning av en nordisk svit för storband. Idén uppstod då att ta detta ett steg längre och blanda in andra konstformer och inspirationskällor som Magnus samlat på sig under åren för att skapa något som inte gjorts förut. I Uppsala tar projektet ytterligare ett kliv framåt då kören Allmänna Sången ansluter.

Längd: ca 90 minuter, ingen paus.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner

www.ukk.se