x

Fröken Elvis
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2016.14.10 Kl. 19:30

De hann bara ge ut en låt innan succén var ett faktum, och det är ingen tillfällighet. ”The King” är ju evigt stor och Fröken Elvis tolkningar något helt nytt och eget. Det var Camilla Fritzén och Lisa Bodelius, två kompisar från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som kläckte den lite udda idén att översätta Elvis låtar för en föreställning och skiva. Det visade sig vara en mycket lyckad idé. Låtarna har fått en helt ny dimension där sväng möter det sköra och melankoliska. In The Ghetto blir ”I betongen”, Devil in Disguise ”Psykopat” och Always on my Mind ”Jag glömmer aldrig dig”. Bandet utökades till fem personer och sedan dess har de med sina medryckande arrangemang och smarta svenska texter tagit publiken med storm.

Om deras, vad de själva kallar, föreställningskonsert har sagts att den lyser av spelglädje, värme, humor och suverän publikkontakt. Inte så konstigt med tanke på att de alla har varit med i branschen länge. Gruppen består av Camilla Fritzén (lead singer) som också är upphov till en del av översättningarna. Hon är även en av coacherna i Körslaget, har stått på Dramatens scen samt gått Kungliga Musikhögskolan vilket hon har gemensamt med övriga medlemmar i bandet. Lisa Bodelius är en skicklig trombonist var också 2014 års Alice Babs-stipendiat. Maria Olsson, slagverkare, är också med i husbandet i programmet “Så ska det låta”. Sanna Andersson, kontrabas, har över 20 år i branschen, samt slutligen Josefin Berge, gitarrist, som tillsammans med Sanna Andersson återfinns i Teater Klämman i Flen.


Fröken Elvis har bland annat spelat för fulla hus på Klara soppteater i Stockholm och den 14 oktober kommer de till Kulturens hus med sin hyllade konsertföreställning.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 90 min, ingen paus