x
Loney Dear

Loney Dear
Backstage, Konsert & Kongress
D. 2018.12.04 Kl. 19:30

Loney Dear

Loney Dear ger sig ut på vägarna och torsdag 12 april besöker han Linköping Konsert & Kongress!


Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME – svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över.


I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney dears musik.


Under Loney dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och tillbaka till europeiska omgivningar.


I höstas släppte Loney Dear sitt sjunde album som mottogs av stora hyllningar. Sonic Magazine menar att Loney Dear nästan överträffar sig själv och att singeln Sum är en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.


Loney dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. En konsert med Loney Dear är något utöver det vanliga och magi väntar för den som besöker Linköping Konsert & Kongress den här kvällen.


Insläpp 18:30
Ingen åldersgräns
Lokal Backstage, onumrerad ståplats


Gör din kväll till en helkväll!
Välkommen till Konsert & Kongress och vår bar i Backstage för att njuta av en enklare rätt innan föreställningen.

Baren i Backstage kommer vara öppen för lättare förtäring.

Boka ditt bord på tel: 013 - 190 00 30.
Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.


För mer information och kommande evenemang besök gärna vår hemsida www.konsertkongress.se