x

NBB Möter Kristin Amparo
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2018.03.02 Kl. 19:00

Heart and Soul

Om musikern Kristin Amparo har det bland annat sagts att hon är det närmaste Sverige kommit Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person – inget dåligt omdöme för en ung sångerska med framtiden för sig. Med sin mångfacetterade musikalitet står hon medvetet över alla genregränser och rör sig gärna fritt – från jazz, blues och soul till punk, hiphop och house och hon brinner ständigt för nya musikaliska möten och utmaningar.

Norrbotten Big Band har hon samarbetat med tidigare, under den numera traditionella decemberkonserten på Kulturens hus i Luleå med Britta Bergström i spetsen 2016. Tanken på att engagera Kristin Amparo till en konsertturné med Norrbotten Big Band har funnits länge – hennes och orkesterns konstnärlige ledare Joakim Milders vägar korsades redan under studietiden på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Sitt nationella genombrott fick Kristin Amparo 2012 i tv-programmet X-factor Sverige och sedan dess har karriären rullat på. Genom åren har hon bland annat samarbetat med musiker som Oskar Linnros, Syster Sol, John De Shon, Daniel Adams-Ray, Nina Persson och många fler – listan kan bli mycket lång.

Till samarbetet med Norrbotten Big Band kommer Kristin Amparo bland annat att komponera ny musik som arrangeras för storband av Joakim Milder.
– Det var väldigt kul att spela med storbandet senast i december 2016. Allt från repetitionerna till själva framförandet, musikerna, publiken, de andra artisterna, allt var så bra tycker jag. Högsta tänkbara musikaliska nivå men med mycket kärlek och charm! Det ska självklart bli helt fantastiskt att få min egen musik arrangerad av Joakim Milder och framförd tillsammans med detta storband, säger Kristin.
Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus