x
Sparks

Sparks
Cirkus
D. 2018.16.06 Kl. 19:30

Sparks till Stockholm och Malmö i juni

Legendariska poppionjärerna i Sparks släppte sitt 23:e album ”Hippopotamus” i september och succén var ett faktum. Albumet gick in på Top 10 på Englands-listan och var med på många Årets album-listor:

????? The Times
????? The Independent
????? Daily Express
????? Record Collector
???? Mojo
???? Guardian
Classic Pop – 9/10
Uncut – 8/10

De spelade på ett fullsatt Skandiascenen i Stockholm i augusti och nu är det klart att de återvänder till Sverige för två konserter 2018 – Lördagen den 16 juni spelar Sparks på Cirkus i Stockholm och söndagen den 17 juni på KB i Malmö.

Biljetterna släpps fredag den 26 januari kl 10.00.

Turnén från förra året fick strålande kritik i hela världen.

????? The Times (What a band)
????? The Independent (one of the most innovative outfits in pop)
????? Classic Pop (The Mael brothers burn up the place)
????? The Skinny (a band performing at their absolute best)

Sparks har haft stort inflytande på artister såsom Morrissey, Björk, The Ramones, Faith No More, Sonic Youth och Nirvana. De har alltid presenterat innovativ musik med lätt bisarra, skruvade texter. Deras musik känns omedelbart igen. Sparks har beskrivits som det smartaste och mest konsekvent utvecklande bandet i rockhistorien och har skapat ett unikt musikaliskt arv via sina album och konserter.

Genombrottsalbumet ”Kimono My House” släpptes 1974 och innehöll klassiska låtar som ”This Town Ain´t Big Enough For Both of Us” och ”Amateur Hour”. 1979 valde de att radikalt lägga om kursen och i samarbete med legendariska discoproducenten Giorgio Moroder släppte de det banbrytande albumet “No 1 in Heaven”.

Vi välkomnar Ron och Russell Mae tillbaka till Sverige i sommar. Inte missa!