x

Ont Blod - en Heavy Metal - Musikal
Gävle Teater
D. 2018.10.04 Kl. 18:00

Klicka här för att se Gävle Teaters salongsplan

Rockbandet Metal Defenders är på väg att få sitt stora genombrott. Skivkontraktet är signerat och nu väntar en stor europaturné. Men i mörkret, bland skuggorna, ute på stadens gator och torg finns en kloförsedd varelse med hämndbegär, en varelse som törstar efter blod. En varelse som inte bara hotar bandets drömmar utan också deras liv…

Allt började den där stormiga, månlösa natten när bandets frontfigur, Alexis, stack från sitt kaosartade liv och krockade med en tusen år gammal gravsten. Åh, om hon bara hade kunnat läsa runor, då hade hon sett alla varningar som stod på stenen, inte lyft upp det lilla byltet som låg därunder. Men det gjorde hon, och i samma stund gav hon liv, blod, till en varelse som väntat alla dessa långa år på att återuppstå. En varelse som i utbyte för sin existens belönade Alexis med magiska musikaliska talanger, gjorde henne till ett geni på att skriva hitlåtar. Men, det Alexis inte vet är att nu är varelsen tillbaka - och den hungrar efter hennes blod. Det blir en episk kamp mellan ont och … lite mindre ont.

Ont blod utspelar sig i form av en slags rockkonsert. Manuset skrivs av Rasmus Lindberg som kombinerar genrerna skräck och hårdrock. Det blir en nervkittlande heavy metalmusikal om kärlek, svek och längtan. Och ond, bråd död.


MEDVERKANDE: Frida berg, Sonia Haga, Paula Sundberg, Nils Närman-Svensson & Alfred Tobiasson.
PRODUCENT: Riksteatern.
ILLUSTRATION: Pia Simensen.
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: 1 tim 15 min (ej paus).

OBS!!! Åldersgräns 13 år.

RABATT: Ungd. t.om 25 år & heltidsstud.
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!