x

MARIUS NESET QUINTET
Dunkers Kulturhus Konsertsalen
D. 2018.02.03 Kl. 19:00

Marius Neset ses idag som en av de största saxofonisterna i Europa och spåtts en lysande framtid, han är redan nu en av de som verkligen prövar hur jazzen är idag och i framtiden.
Den enda musikern bosatt i Europa som tog sig in på Downbeats lista ”25 for the future, that will shape the future of the jazz in the years to come” sommaren 2016 var saxofonisten Marius Neset, ett av många bevis på hans höga nivå. Nesets egenkomponerade musik är ömsom kantig och ekvilibristisk med plötsliga taktbyten, ömsom lyrisk och svindlande vacker. Det leder hela tiden nya och oväntade saker i hans musik, där han inspireras av saxofonister som Wayne Shorter och Michael Brecker men även i hög grad av tonsättare som Stravinskij.
Många av oss hörde honom framföra en finstämd tolkning av Wayne Shorters ”Beauty And The Beast” på Polarprisgalan 2017
För skivan Snowmelt som består av en svit Marius Neset skrev för London Sinfonietta plus sin egen kvartett tog han emot ett av Tysklands mest prestigefyllda priser: ECHO Jazz Award.
Men det är inte bara för sina skivor han rosas i pressen. På scen är han en lika lysande uppenbarelse och ständigt överraskande.

Medverkande: Marius Neset - sax, Ivo Neame - piano, Jim Hart - vibrafon/marimba, Michael Janisch - kontrabas, Anton Eger - trummor

Numrerade platser
Paus: ja
Längd: ca 2 x 50 minuter