x

Bohuslän Big Band - New Jazz Compositions
Nefertiti
D. 2018.22.02 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Bohuslän Big Band - New Jazz Compositions
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 22 februari 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan vid Örebro universitet genomför varje år en produktion tillsammans med Bohuslän Big Band. I centrum står nyskriven musik av kompositionsstudenter från de båda musikhögskolorna. Årets projekt sker den 19-23 februari med en konsert den 22 februari på Nefertiti i Göteborg och en den 23 februari på Örebro Musikhögskola.
Samarbetsprojektet mellan de tre parterna är en unik satsning i Sverige på kompositionsutbildningar och kompositionsstudenter inom jazzgenren. Hela projektet produceras av Bohuslän Big Band i samarbete med lärarna i komposition på de båda högskolorna, professor Örjan Fahlström vid Kungliga Musikhögskolan och Hans Balstedt, Musikhögskolan vid Örebro universitet. Veckan innefattar heldagsrepetitioner med Bohuslän Big Band i Göteborg samt konsert med uruppföranden och presentation av fyra tonsättare.

Från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm medverkar följande som presenterar sina examensstycken:
Mats Gustafsson (master program i komposition jazz)
Anders Björk (kandidatprogram jazzkomposition jazz)
Felix Axemo (kandidatprogram jazzkomposition jazz)

Från Örebro Musikhögskola får vi höra musik av följande studenter:
Valtteri Happonen är en finsk kompositör som också känner sig hemma både i Sverige och i Kanada, och som nu befinner sig vid Örebro universitet som kompositionsstudent. Han bor nära Örebro med sin hustru och två barn och under sin fritid njuter av fotografering och matlagning.

Emil Snabb utbildade sig till Musiklärare med inriktning komposition vid musikhögskolan i Örebro. När han examinerades tilldelades han ett stipendium från Kungliga Musikaliska Akademin för fortsatt högre utbildning inom komposition. Efter sin lärarexamen har Emil studerat komposition i tre år, varav ett år på avancerad nivå. Emil har bl.a. komponerat för Svenska kammarorkestern, Bohuslän Big Band, Wirénkvartetten samt ett flertal mindre ensembler.

Ia Erlandsson: "Min strävan som tonsättare är att utmana lyssnaren till att upptäcka och uppskatta nya musikaliska världar genom att använda lättlyssnade och bekanta element som kombineras med det som känns nytt och främmande. Nutida konstmusik kan uppfattas som svårlyssnad medan populärmusiken ibland ses som kommersiell och enkel. Visionen är hitta vägar till att överbygga dessa motsättningar så att dagens musik kan fortsätta att utvecklas och nya musikaliska världar kan skapas."

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook