x

Blues Caravan
Nefertiti
D. 2018.07.04 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Blues Caravan
Nefertiti - Göteborg
Lördag 7 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Featuring Mike Zito, Vanja Sky och Bernard Allison

Det tyska skivbolaget Ruf Records årliga turné-paket under namnet Blues Caravan, ger en kombination av tre högklassiga musiker varje år. Ända sedan starten 2005 är detta något som en bara inte får missa!

Blues Caravan 2017 (Blues Got Soul) gjorde nio mycket uppskattade konserter i Sverige. Det som skiljer årets Blues Caravan från tidigare versioner är att vi denna gång får höra två mycket tunga profiler, tillsammans med en spännande nykomling. Alla tre släpper nya plattor i början av 2018.

Ruf Records lyckas ofta leta fram nya talanger långt utanför de traditionella bluesländerna USA och England. Nu har man hittat den 23-åriga kroatiska gitarristen Vanja Sky. Hon har redan etablerat sig i Balkanstaterna, och med hjälp av sitt debutalbum som kommer på Ruf i februari 2018 och den omfattade turnén med Blues Caravan jobbar hon på ett internationellt genombrott.

Vissa efternamn ger omedelbar respekt på bluesscenen. Bernard Allison är son till självaste Luther Allison från Chicago, den första musikern som Ruf Records signade, och han kom över till Europa för många år sedan för att turnera med sin far, som bodde i Paris. Redan 1990 släpptes hans debutplatta och sedan dess har han släppt ytterligare ca 17 stycken.

Mike Zito är en mycket fin låtskrivare och gitarrist från Missouri, som har släppt 12 plattor och turnerade runt världen i flera år med all-star-bandet Royal Southern Brotherhood (med Cyril Neville och Duane Allman) innan han återgick till sitt eget band The Wheel.

Övriga musiker är basisten Roger Inniss, en veteran som har spelat med alla från Chaka Khan till Climax Blues Band. Han var också med i den mycket uppskattade Blues Caravan 2017, ”Blues Got Soul”. Trummisen Yonrico Scott spelade med Derek Trucks i 15 år, och ingick tillsammans med Mike Zito i all-star-bandet Royal Southern Brotherhood.

Mike Zito (US) – git, s.
Vanja Sky (CR) - git, s.
Bernard Allison (US) - git, s.
Roger Inniss (UK) - b.
Yonrico Scott (US) - tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook