x

Fartyg 6
Nefertiti
D. 2018.19.04 Kl. 18:00

Nefertiti presenterar:
Fartyg 6
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 19 april 2018 kl 18.00
På scen c:a 20.30
Ålder 18 år

Storslagen, lekfull och eftertänksam

Ett groove som havererar, ett jazzigt solo som flyter ut i melodiska klanger, en pampig refräng exploderar ut i myllrande ljudmattor. “Allt Faller”. Plötslig tystnad, en oväntad glasklar melodi, ett nytt tempo infinner sig.“Allt faller. Allt faller på plats” går texten.

Fartyg 6 startades 2014 av Matilda Andersson för att tillsammans med saxofonisten Daniel Gahrton tonsätta hens dikter. Musiken är storslagen, lekfull men också eftertänksam. Popteman blandas utmanande med jazziga grooves, influenser från Frank Zappa, holländsk frijazz och Ligeti. Fartyg 6 har omtalats för sitt originella sound, stora samspel och speciella sättning med dubbelt mörkt blås och mångfaldig sångstil. Ord om ords otillräcklighet och rymden. Den innerliga och den ytterliga.

“Allt faller” är titeln på Fartyg 6 första fullängdsalbum som släpps på PACAYA records i april. Redan i debut-EP’n “Den Första” var det tydligt att gruppen har något alldeles unikt att bidra med på musikscenen och har recenserats hos bl.a. Orkesterjournalen, SALT PEANUTS samt nominerades till Gyllene Skivan med debuten "Den första" som släpptes 2016 på samma bolag.

"Den här musiken tänjer på gränserna och vill inte gärna fastna i någon känd form och sången lägger, som sagt, mycket till, inte minst för den också används som ett improviserande instrument. Jag har många gånger just saknat sång i ovan beskrivna “gränslandsmusik”. Fartyg 6 lyckas förena sång med meningsfulla texter och en utmanande musik på ett konstfullt och övertygande sätt som man gärna vill höra mer av!"
Roger Bergner, Orkesterjournalen 2016

Matilda Andersson –s.
Daniel Gahrton – bar.sx.
Lisa Grotherus –bkl.
Milton Öhrström – p.
Boel Mogensen –b.
Julia Schabbauer –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook