x

Sånger Till Friheten, en Kväll Med Björn Afzelius Musik.
Mimers Hus
D. 2018.04.05 Kl. 19:00

Kapten Gitarr AB presenterar:
Sånger till friheten, en kväll med Björn Afzelius musik.
Mimers Hus - Kungälv
Fredag 4 maj 2018 kl 19.00
Längd c:a 2 timmar utan paus
Barn under 13 år gratis i målsmans sällskap.

2018 FINNS DET ÅTER CHANS att höra Björn Afzelius mest älskade sånger live på scen, framförda av musiker ur hans inre krets. Föreställningen ”Sånger till friheten” är en hyllning till en av Sveriges mest älskade låtskrivare och artister.
Om Björn fått leva hade han fyllt 71 år under 2018. Så blev det inte. Men istället för att förbanna sjukdom och död väljer vi att lyfta fram livsglädjen och kraften i hans skapande.
Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och
spelade med honom i 15 år. Tillsammans med Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren
bildas en trio av hängivna veteraner – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius.
Under 2015 – 16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs kanske mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på vägarna, på scenen och i skivstudion. Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till
och med dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Bandet består av tre minst sagt rutinerade musiker, alla med olika relationer till Afzelius.
Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på turnén med föreställningen ”Tusen bitar”.
Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.
Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano
och orgel på många av hans skivor.
Turnén med ”Sånger till friheten” kommer till Västsverige i början av maj och fortsätter under året med konserter i södra Sverige, Danmark och Norge.

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook