x
Lisa Nilsson - Himlen Runt Hörnet 25 År

Lisa Nilsson - Himlen Runt Hörnet 25 År
Lokomotivet
D. 2018.28.08 Kl. 19:30

25 år sedan genomslaget med ”Himlen runt hörnet”

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden, då hon släppte sitt tredje album "Himlen runt hörnet" som innehåller några av hennes största hits - "Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och "Himlen runt hörnet”. Artisten har sedan dess hunnit släppa elva soloalbum och lånat ut sin röst och gästat andra artister, som bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000 besökare på slutsålda konserthallar med bland annat de bejublande låtarna från "Så mycket bättre" och det då nysläppta samlingsalbumet "Ingen gör det bättre". I början av 2017 var artisten på turné som avslutades på ett överfullt och utsålt Cirkus i Stockholm. Under sommaren samma år spelade hon på väl utvalda platser runt om i Sverige tillsammans med gitarristen Erik Söderlind och i början av augusti medverkade hon i "Allsång på Skansen" samt tog över Allsångstimmen.

Nilsson har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater och har även gjort roller i flera spelfilmer, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen "Gud taler ud", baserad på en roman av Jens Blendstrup, där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud.

Längd: 2,5 timme inkl paus

Föreställningen presenteras av Blixten & Co