x

Ellen Sundberg Gör Kjell Höglund
Musikbåten Blidösund
D. 2018.03.10 Kl. 18:30

Följ med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning! Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Möjlighet till mat: Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen. Läs mer om våra biljettyper

Avgång: 18.30 (ombordstigning 17.50)

  • Från: Skeppsbron nedanför Slottet
  • Åter: 22.15

Ellen Sundberg gör Kjell Höglund

Byn Bjärme i Jämtland har odlat fram två starka kulturprofiler, förutom Ellen även författaren Bodil Malmsten som sagt såhär om detta:
 "För att det är så vackert där att någon måste förvalta det sköna och sprida det, och det uppdraget har Ellen och jag fått av en högre makt."
Allt oftare blir Ellen nämnd som kandidat att bli en av vår tids stora kvinnliga rockartister. Hennes kanske tydligaste kännetecken som artist är hennes starka originalitet, stärkt av en unik röst och ett helt eget låtskriveri och melodisinne. Men nu har hon totalt gett sig hän åt Kjell Höglunds låtskatt. Kjell som spelade varje sommar på Musikbåten från mitten av 80-talet och fram till 2007.
Fo¨r na°gra a°r sedan var Ellen Sundberg med pa° en Kjell Ho¨glund- hyllning i samband med Storsjo¨yran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Ho¨glunds produktion och hittade en fantastisk la°tskatt. Texter som a¨r filosofiska, politiska och djupt allma¨nma¨nskliga. Poetiska och samtidigt raka och sja¨lvklara. Ma°nga av dem skrivna fo¨r 30-40 a°r sedan men fo¨rbluffande aktuella a¨n idag.
Ma°nga har la¨ngtat efter att ho¨ra Ellen sjunga pa° svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Ho¨glunds sa°nger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i a°lder, ko¨n och sa¨kert mycket annat, lyckas hon pa° ett helt obesva¨rat och naturligt sa¨tt go¨ra sa°ngerna till sina.