x

Adolphson & Falk - 50 Års Jubileumsturné
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2018.14.12 Kl. 20:00

Adolphson & Falk firar 50 år med nytt album och turné! Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Nu firar de med en turné som tar dem till Kulturens hus och i september släpper de dessutom albumet "50". Först ut är singeln "Just då" som är ute i handeln den 18 april.

Konserten på Kulturens hus bjuder på en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har Adophson & Falk bjudit med sin gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte synthkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar "Eldorado" med Kjell Alinge och "Metropol" med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

-”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas.
-”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till!”, säger Anders.

Med på turnén är även musikerna Dag Lundquist, trummor, Magnus ’Mankan’ Marcks, bas och Hans Loelv, keyboard och dragspel.