x
Sofia Karlsson & Martin Hederos: Stjärnenätter - Sånger Om Julen

Sofia Karlsson & Martin Hederos: Stjärnenätter - Sånger Om Julen
Kulturens hus - Lilla salen
D. 2018.12.12 Kl. 19:30

Sofia Karlsson och Martin Hederos ger sig ut på vägarna med en stor julturné som landar på Kulturens hus lagom till Lucia, närmare bestämt den 12 december. Det blir glitter, glöd, frost och värme när de bjuder på föreställningen ”Stjärnenätter – sånger om julen” denna decemberkväll i Lilla salen.
Julen 2015 släppte Sofia Karlsson och Martin Hederos albumet ”Stjärnenätter” och åkte på julturné tillsammans. Året därpå följde de upp med singeln ”Vinterlång” och en ny turné. Nu är det således återigen dags för denna skickliga duo att leverera en stillsam känsla av julefrid långt bortom pepparkakor och halmbockar.

Fyrfaldigt grammisbelönade Sofia Karlsson har turnerat Sverige runt sedan 2005. Samma år fick hon sitt genombrott med albumet ”Svarta Ballader” som hittills sålts i 100 000 exemplar.

Låtskrivaren och musikern Martin Hederos var bland annat med och grundade bandet The Soundtrack of Our Lives. Han har även samarbetat och gjort musik med bland andra Weeping Willows, Johnossi och Ane Brun. Just nu spelar han i Tonbruket, som tidigare framträtt på Kulturens hus.

Sagt om konserten
”En slösaktigt begåvad duo ringar in vad årets största högtid alltid borde handla om. Sofia Karlsson och Martin Hederos har satt ihop en julkonsert som är en utsökt lågmäld mix av vemod, värme och frid.”
Aftonbladet
”Höjdpunkterna är så många, men ”O helga natt” i rent överjordiskt framförande är tvunget att nämna. Det är lätt att falla in i ängla-associationer med Sofia Karlssons röst, men hon har något djupt mänskligt i framförandet och växlar mellan olika uttryck på ett sätt som är få förunnat att behärska.”
Östersunds-Posten

“Blodet pumpar av både kyla och adrenalin. Trots frusna kroppar går vi alla hem med värme i
bröstet.” “Sofia sjunger med spröd röst och nynnar emellanåt, som om hon vore i trans. Det är både rogivande och sorgligt – men framförallt vackert.”
Hallands Nyheter

“Duo Karlsson och Hederos bjuder på ett program som är både lekfullt, finstämt och
välkomponerat.”
Värmlands Folkblad